Cold Brew, beguda refrescant per aquest estiu

Cold Brew, beguda refrescant per aquest estiu

El cold brew és una forma de preparar cafè en fred que es distingeix per la seva suavitat i menor acidesa en comparació amb el cafè calent. En comptes de fer servir aigua calenta, el cold brew s’elabora infusionant cafè mòlt en aigua freda o a temperatura ambient durant un període prolongat, generalment entre 12 i 24 hores. Aquest procés lent d'extracció dóna lloc a una beguda menys amarga, amb un sabor més suau i ric, ideal per gaudir freda sobre gel o combinada amb llet i altres ingredients.

 

Aquí tens una recepta per preparar cold brew ideal amb el nostre Colombia San Sebastian:

 Ingredients per un litre de Cold Brew:

- 40 grams de cafè de especialitat torrat per filtre, Colombia San Sebastian  (mòlta gruixuda) Colombia San Sebastian - Filter Roast (cafesserra.com)

- 1 litre d’aigua filtrada a temperatura ambient

 

 

Equip:

- Molinet de cafè (si no tens molí el pots comprar molt directament a la web)

- Recipient gran (2l. aprox)

- Filtre de cafè (de tela, paper o metàl·lic)

- Colador

 

Instruccions:

 

  1. Moldre el cafè, utilitzant un punt de molta gruixut. ( similar al de cafè per filtre).

 

  1. Barrejar el cafè i l’aigua.

   - En un recipient gran, 40 grams de cafè per cada litre d'aigua. Combina el cafè mòlt amb l’aigua filtrada. Assegura’t que tot el cafè estigui completament submergit a l’aigua. 

 

  1. Remenar i deixar reposar:

   - Remena la barreja per assegurar-te que el cafè i l’aigua estiguin ben integrats. Cobreix la gerra o recipient i deixa reposar a la nevera durant  12 hores. Per a un sabor més intens, pots prolongar el temps de repòs fins a 24 hores.

 

  1. Filtrar el cafè.

   - Un cop passat el temps de repòs, filtra la barreja utilitzant un colador per treure la majoria de cafè i despres amb un filtre de tela o paper per aclarir la beguda. Pots fer-ho directament en una gerra o en un recipient net. Si utilitzes un filtre de paper, és recomanable mullar-lo prèviament per evitar que el cafè adquireixi un gust a paper.

 

  1. Guardar:

   - Transfereix el cold brew filtrat a una ampolla o gerra neta i guarda’l a la nevera. Aquest concentrat de cafè pot durar fins a dues setmanes a la nevera.

 

  1. Servir:

   - Per servir el cold brew, omple un got amb gel i aboca-hi el concentrat de cafè. Si ho prefereixes, pots diluir el concentrat amb aigua, llet o qualsevol altre líquid al teu gust. 

 

Consells addicionals:

- Experimenta amb les proporcions: Si trobes que el cold brew és molt fort o molt suau, ajusta la quantitat de cafè ,aigua i el temps la propera vegada que el preparis.

- Aromes addicionals: Pots afegir espècies com canyella, vainilla o cardamom durant el procés d’extracció per donar un toc especial al teu cold brew.

 

Gaudeix del teu cold brew de cafè de especialitat, ideal per refrescar-te en dies calorosos o simplement per gaudir d’una deliciosa i suau tassa de cafè fred.


Tags:
Novetat! Subscriu-te al teu cafè amb Cafès Serra!

Temps de canvis en el món del cafè: Els preus del mercat pugen, la qualitat la mantenim.